DUURZAAMHEID VOOR IEDEREEN -
DUURZAAMHEID VOOR IEDEREEN -
DUURZAAMHEID VOOR IEDEREEN -
DUURZAAMHEID VOOR IEDEREEN -
DUURZAAMHEID VOOR IEDEREEN -
DUURZAAMHEID VOOR IEDEREEN -
DUURZAAMHEID VOOR IEDEREEN -
DUURZAAMHEID VOOR IEDEREEN -
header-sustain-1704625952
T-Shirts I Poloshirts I Sweatshirts

Verantwoord gesourcet. Ethisch gemaakt.

  • Fair Wear Fondation - FWF
  • OCS CERTIFICERING
  • RCS CERTIFICERING
  • BIOLOGISCH IN CONVERSIE
  • Better Cotton
  • STANDARD 100 BY OEKO-TEX®

*Gecertificeerd door control union CU 1030092

WE ZIJN HIER OM IMPACT TE CREËREN

Om te leiden in plaats van te reageren. Om verantwoord te sourcen, ethisch te produceren, en minder en duurzamer te gebruiken. Zo investeren we in een betere toekomst voor mensen en planeet. Elke dag.

ONZE BASISBEGINSELEN OM

VERANTWOORD TE SOURCEN

Voor al onze T-shirts, poloshirts en sweatshirts gebruiken we alleen duurzamer gesourcete vezels. Door voor al onze stijlen uitsluitend Biologisch Katoen en Biologisch Katoen in Conversie, Better Cotton en Gerecycleerd Polyester te sourcen, beperken we onze impact op de planeet. Elke dag.

https://www.bc-collection.eu/storage/media/bc-hp-desktop-responsiblysourced.jpg

WE SOURCEN ALLEEN DUURZAMERE VEZELS

ETHISCH TE PRODUCEREN

We engageren ons om samen met Fair Wear Foundation het welzijn van werknemers te verbeteren.
Wij zijn Fair Wear Leader. Deze categorie is voor lidbedrijven die het uitzonderlijk goed doen en op een hoog niveau opereren. (Bron: Officiële definitie, website Fair Wear Foundation)

https://www.bc-collection.eu/storage/media/bc-hp-desktop-ethicallymade.jpg

EEN POSITIEVE IMPACT OP HET LEVEN VAN MENSEN

DE MATERIALEN DIE WE SOURCEN, MAKEN EEN VERSCHIL. MINDER WATER. MINDER CHEMICALIËN. MINDER AFVAL.

1. Organische vezels. Gecertificeerde biologische materialen verminderen het gebruik van chemicaliën en water, en garanderen dat de arbeidsomstandigheden voor boeren in lijn zijn met de richtlijnen van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). We gebruiken gecertificeerd biologisch katoen en gecertificeerd biologisch katoen in conversie.


2. Better Cotton. Als Better Cotton-lid helpen we boeren efficiënter met water om te gaan, zorg te dragen voor een gezonde bodem en biodiversiteit te respecteren. Zo creëren we mogelijkheden voor boeren om in vrijheid, gelijkheid, veiligheid en waardigheid te werken, wat uiteindelijk leidt tot hogere opbrengsten en winst voor hen. Better Cotton wordt aangeleverd via een massabalanssysteem en is niet fysiek herleidbaar tot eindproducten. BCI-boeren profiteren van de vraag naar Better Cotton in volumes die gelijk zijn aan de volumes die wij sourcen. (www.bettercotton.org)


3. Gerecycleerd polyester. We gebruiken alleen gerecycleerd polyester in al onze T-shirts, poloshirts en sweatshirts. Zo zijn we minder afhankelijk van nieuwe grondstoffen. Door post-consumer plastic afval opnieuw te gebruiken, draagt gerecycleerd polyester ook bij aan de principes van circulaire mode.

 

4. Oeko-Tex®. Al onze kleding heeft het OEKO-TEX® Standard 100-certificaat. Dat garandeert dat ze geen schadelijke chemicaliën en stoffen bevatten. Zo minimaliseren we de impact op het milieu en garanderen we de veiligheid en het comfort van zowel de consumenten als de mensen die onze kleding maken.

https://www.bc-collection.eu/storage/media/bc-site-sustainability-section-less-water-less-chemicals-less-waste.jpg

MINDER WATER, MINDER CHEMICALIËN, MINDER AFVAL

ZONDER MENSEN ZOUDEN ONZE PRODUCTEN NIET BESTAAN

1. Wij zijn Fair Wear Leader (sinds 2022) . Deze categorie is voor lidbedrijven die het uitzonderlijk goed doen en op een hoog niveau opereren. (Bron: Officiële definitie, website Fair Wear Foundation)

2. UNSDG's. Als ondertekenaar van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties tonen we ons engagement voor de VN-aanpak van sociale en ecologische duurzaamheid.

3. Onze Gedragscode is gebaseerd op de principes van het Global Compact van de Verenigde Naties, de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Hij omvat ook alle toepasselijke conventies en aanbevelingen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en volgt de Fair Wear Foundation Gedragscode. 

4. Onze leveranciersrelaties zijn langdurig en gebaseerd op wederzijds vertrouwen. We werken elke dag met hen samen om ervoor te zorgen dat onze strenge normen worden nageleefd, en ondersteunen hen daarbij via ons lokale kantoor (DLO). Door een verantwoord inkoopbeleid te implementeren, helpen we hun stabiliteit te garanderen zodat ze niet hoeven uit te besteden, overwerk beperkt blijft en lonen op tijd worden uitbetaald.

https://www.bc-collection.eu/storage/media/bc-site-sustainability-section-social-responsibility-04.jpg

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

DUURZAAMHEID GAAT VERDER DAN ONZE KLEDING

1. Koolstofneutraal bedrijf. Als verantwoordelijk bedrijf willen we nu actie ondernemen om onze milieu-impact te verminderen. Daarom hebben we onze Corporate Carbon Footprint* berekend en werken we er voortdurend aan om die te verkleinen. Daarnaast compenseren we onvermijdelijke emissies via koolstofcompensatieprojecten.
*In overeenstemming met de richtlijnen van het Greenhouse Gas Protocol (GHG Protocol) hebben we de emissies van ons hoofdkantoor in Waterloo en van ons lokale verbindingskantoor in Dhaka berekend. Dit omvat het energieverbruik, kantoorbenodigdheden, afval, professionele verplaatsingen enz.


2. Groen magazijn. Onze logistieke partner is een pionier op het gebied van ethisch en verantwoord bedrijfsbeheer. Door continu te investeren in een duurzaamheidsprogramma dat gebaseerd is op de SDG-principes van de VN focussen ze op klimaatactie, werknemerswelzijn en schone energie. 

3. Dierenwelzijn. We respecteren dieren en gebruiken dus geen dierlijke producten om onze producten te maken. We zijn dan ook door PETA gecertificeerd als een vegan merk.

DUURZAAMHEID VOOR IEDEREEN

We gebruiken alleen verantwoord gesourcete vezels, waaronder Biologisch Katoen en Biologisch Katoen in Conversie, Better Cotton en Gerecycleerd Polyester. Dankzij dit engagement kunnen we duurzame oplossingen aanbieden voor verschillende prijsklassen en behoeften. Maar onze toewijding aan duurzaamheid gaat verder dan het eindproduct. We streven ook naar positieve impact op de boerderij en in de fabriek, ten gunste van alle werknemers. We promoten eigentijdse kleding, sourcen onze vezels op verantwoorde wijze en garanderen een ethische productie van onze stijlen. We zijn dan ook een trotse Fair Wear Leader.

REVOLUTIONEER UW DUURZAME AANBOD

Complete oplossingen voor alle behoeften, in één uitgebreid duurzaam aanbod.

WIJ GELOVEN DAT KWALITEITSPRODUCTEN UW BEDRIJF NAAR EEN HOGER NIVEAU KUNNEN TILLEN,VOORAL ALS ZE OP VERANTWOORDE WIJZE GESOURCET WORDEN, ETHISCH GEMAAKT EN SCHERP GEPRIJSD ZIJN

DUE DILIGENCE TOELEVERINGSKETEN

HREDD - Een hoeksteen van onze duurzaamheidsbelofte

Human Rights & Environmental Due Diligence (HREDD) gaat over bedrijven die verantwoordelijkheid nemen voor de impact van hun toeleveringsketens op mensen en de planeet. Wat betekent dit voor onze markt? Simpel: wanneer grotere bedrijven en organisaties textiel kopen - voor werkkleding, promoties, merchandise enz. - moeten ze kunnen garanderen én bewijzen dat die op een ethische en verantwoorde manier zijn gemaakt.

Als merk hebben we die uitdaging omarmd en due diligence-procedures ingevoerd in onze hele toeleveringsketen, om te voldoen aan de eisen van bestaande en toekomstige nationale en EU-regelgeving (vooral de CSDDD: Corporate Sustainability Due Diligence Directive) die bedrijven oplegt te werken aan:

  • Integratie van due diligence in beleid en risicobeheersystemen;
  • Identificatie, beoordeling, preventie, beperking en herstel van negatieve gevolgen;
  • Aannemen en implementeren van een transitieplan rond klimaatverandering, om ervoor te zorgen dat het bedrijfsmodel voldoet aan de beperking van de wereldwijde opwarming tot 1,5°C.

Onze due diligence-procedures voor de toeleveringsketen zijn ontwikkeld op basis van de UN Guiding Principles on Business and Human Rights. Het is een garantie dat we due diligence-best practices volgen in elke fase van onze toeleveringsketen en u een volledig conforme textieloplossing bieden.

Newsletters

ONTVANG UW B&C UPDATES

We houden je op de hoogte van al onze producten, nieuws en blogberichten.

Help ons uw inhoud te personaliseren

Uw informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website.
Instellingen cookies